Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

15 maj 2024 klocka 08.30 - 12.00

Digital utbildning – FREDA-kortfrågor

Välkommen till en utbildning om att upptäcka och fråga om våldsutsatthet.

Att ställa frågan om våld och identifiera de som är utsatta för våld är viktigt för att våldsutsatta ska få det skydd och stöd som de behöver och har rätt till. Flera verksamheter inom en kommun möter dagligen personer som kan vara utsatta för våld, t.ex. inom ekonomiskt bistånd, äldreomsorgen eller missbrukssektionen. FREDA-kortfrågor är ett stöd i att fråga om våld i enskilda ärenden och är en del av den standardiserade bedömningsmetoden FREDA, som Socialstyrelsen har utvecklat.

Under utbildningen kommer ni att få baskunskaper om våld i nära relationer samt verktyg att fråga om våldsutsatthet med stöd av FREDA-kortfrågor. Läs mer om FREDA Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsen Skåne arrangerar utbildningen i samverkan med Kompetenscentrum mot våld i nära relationer.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till personer som i sin yrkesutövning möter vuxna som kan vara våldsutsatta, men som inte har som uppgift att utreda våldsutsatthet t. ex handläggare på ekonomiskt bistånd inom socialtjänsten, inom äldreomsorg eller på LSS-boende. För att på bästa sätt kunna tillgodogöra sig utbildningen ser vi gärna att ni tagit del av webbutbildningen ”Webbkurs om våld Länk till annan webbplats.”.

Antalet platser är begränsat och Länsstyrelsen Skåne förbehåller sig rätten att fördela platserna. Besked om du fått plats på utbildningen lämnas under v. 18.

Du som anmäler dig och får en plats kommer att få instruktioner om hur du ska göra för att ansluta till utbildningen. Informationen samt program för förmiddagen skickas ut veckan innan utbildningsdagen.

Var:
Digital utbildning
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
19 apr 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 april klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss